Kaapverdië – where to eat

Wanneer sommige mensen Kaapverdië horen, denken ze aan zon, zee, strand. Wanneer ik op het vliegtuig naar Kaapverdië stap, denk ik ‘waar ga ik vanavond eens eten?’. Want jawel hoor, de Kaapverdische keuken is ongelooflijk lekker.

Als cabin crew member bij Tui, reis ik regelmatig eens af naar Sal, een eiland dat tot de Kaapverdische groep behoort. In Sal vertoeven we dan in het stadje Santa Maria. De mensen daar leven vooral van toerisme en visserij, wat maakt dat vis het meest verse product is dat je kan krijgen. Ik geef jullie graag mijn drie favoriete adresjes in Santa Maria.

Le Privé

Tijdens mijn eerste stop op het eiland leerde ik het restaurantje Le Privé kennen. Een super gezellige binnentuin in het centrum van de stad. Je eet onder een grote tent en zit met je voeten in het zand, het restaurant geeft een tropische gevoel. De chef is afkomstig van Frankrijk en dat merk je ook aan de kaart met een Franse touch. Mijn favoriete gerecht is de mi-cuit tonijn met sesamzaad. Hou zeker nog een plaatsje over voor een dessertje en probeer dan de crème brulée au chocolat, om duimen en vingers bij af te likken.

 

La Tortue – Morabeza

Je eet op het dakterras van het hotel Morabeza in het restaurant La Tortue. Ze hebben een kaart waar voor ieder wat wils op staat en halen hun inspiratie in verschillende landen. De eigenaars van Morabeza zijn Kaapverdiërs en ze staan er op om enkel lokale mensen aan te nemen. Mijn favoriete gerecht in dit restaurant is de mango-flavoured kip met spinazie en zoete aardappel. Aan La Tortue is ook een tapasbar gelegen, ik heb er zelf nog niet gegeten, maar deze staat nog op mijn verlanglijstje.

Odjo d’agua

Eten met een prachtig zicht op de zee, je kan de golven horen breken vlak naast jou. Bij Odjo d‘agua moet je vooral zijn voor de verse vis gebakken op de gril. De producten worden puur klaar gemaakt, maar omdat ze zo vers zijn, heb je ook niet meer nodig. Je kan nog kiezen tussen enkele side dishes, maar ik kies steevast voor de fried sweet potatoe. Door dat je echt aan het water eet, is er natuurlijk wel wat wind, maar je kan gewoon een dekentje vragen.

 

Laat ons weten wat jouw favoriete adresjes zijn!

Nog geen vakantieplannen? Neem zeker een kijkje op de site van Tui!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s