Parfum tips & tricks

Probeer eens een geur te beschrijven? Verder dan zoet of sterk komen we vaak niet. Jammer, want een baby herkent zijn naasten met de neus. Gelukkig kan experte Olga ons uit de nood helpen met al onze vragen over een goede parfum.

1 parfum of meerdere?

‘Sommige zweren bij 1 geur, maar vergeet niet dat je de geur gewoon wordt en de magie verdwijnt. Besef ook dat je omgeving jou begint te identificeren met dat geurtje. Als je dan opdaagt met de nieuwe Chanel, zullen ze zeggen dat het jou niet past. Het is veel interessanter enkele parfums in je kast te hebben. Leeftijd verandert je smaak en je parfum benadrukt elk moment in het leven. Bovendien kleden wij ons toch ook niet elke dag hetzelfde? Voor elke gelegenheid een flesje.’

Waar bewaar ik mijn collectie flesjes?

‘Liefst in een donkere kamer zonder felle temperatuursverandering. De klerenkast in je slaapkamer lijkt mij ideaal want je slaapt toch niet bij bloedhete temperatuur? De badkamer warmt daarentegen op en koelt na elke douche weer af. Op een goede locatie blijft de parfum wel 10 jaar geldig’

22472777_1589090254489666_1650365897_n

Hoeveel parfum mag ik gebruiken?

‘Weet goed naar waar je gaat. Op restaurant? Niet iedereen hoeft jou te ruiken, bovendien kan de intense geur jouw smaak verpesten. 1 keer spuiten is vaak genoeg. ‘

En Eau de toilette?

‘Eau de toilette blijft 2 of 3 uur zitten. Dus dan gooi je best een klein flesje in je handtas om bij te spuiten. Hoe lang een parfum blijft zitten hangt af van verschillende factoren: hormonen, atmosfeer, temperatuur,… Ook emotioneel, wanneer je u slecht voelt verdwijnt de geur sneller.’

Klopt het dat je beter in de lucht spuit?

‘Waar je de parfum draagt, beslis je zelf. Vind je de geur lekkerder op je huid en haar of op je kleren? Alles kan en mag, maar begin best vanuit je pols, spuit op je pols en breng het van daaruit verder aan.’

Brengt een bad met lavendelgeur ons echt tot rust?

‘Of iets lekker ruikt, is een sociale factor. Iedereen weet bijvoorbeeld dat lavendelgeur ontspant. Er zitten inderdaad stoffen in die je tot rust brengen, maar het relaximago zit in ons hoofd. Voor een Aziaat is lavendelgeur niet ontspannend, hij of zij associeert rust met groene thee of jasmijn. Wie opgegroeide aan de zee houdt van mineraalgeuren, wie zijn jeugd in Afrika doorbracht, verlangt naar de intense geur na een regenbui…’

Wat is not done?

‘Spuit nooit te veel parfum anders verpest je de aura van anderen.’

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s